Objavljen je prvi trejler za kvir vestern Pedra Almodovara "Strange Way of Life" u kom glavne uloge igraju Pedro Paskal i Itan Houk.

Kratkometražni film o romansi gej kauboja na prvi pogled podseća na dramu „Planina Broukbek“ iz 2005. godine za koju je Ang Li osvojio Oskara za najbolju režiju.

Može se reći da je Almodovar konačno dobio šansu da taj film snimi na svoj način, budući da je španskom sineasti pre dve decenije bilo ponuđeno da režira „Planinu Broukbek“, ali je on to odbio u strahu da neće imati kreativnu slobodu kakvu bi želeo, piše „Varajeti“.

„Ovo je kvir vestern u smislu da su tu dva muškarca, da vole jedan drugog, i da se u toj situaciji ponašaju na suprotan način“, rekao je Almodovar u podkastu Dua Lipe.

„Ono što mogu da vam kažem o filmu je da ima mnogo elemenata vesterna. Ima revolveraša. Ima ranč. Ima šerifa. Ali ono što većina vesterna nema je ona vrsta dijaloga za koji ne mislim da je vestern film ikada uhvatio između dva muškarca. A sada mislim da ti govorim previše“, dodao je.

Tridesetominutni film prati Silvu (Pedro Paskal), kauboja koji na konju putuje preko pustinje kako bi se sastao sa starim prijateljom šerifom Džejkom (Itan Houk), kog nije video 25 godina. Silva ubrzo saznaje da svrha njegovog putovanja nije prisećanje na prošlost.

“Strange Way of Life” biće premijerno prikazan na ovogodišnjem festivalu u Kanu.

Izvor

Video

 • Kako je biti nebinarna osoba u Srbiji: Gost N1 o izazovima i potrebi za poštovanjem +

  Kako je biti nebinarna osoba u Srbiji: Gost N1 o izazovima i potrebi za poštovanjem Nebinarnost zapravo predstavlja snažan aktivistički izražaj i poduhvat, jer to je borba za slobodu i kada budemo slobodnije društvo, imaćemo mnogo više i nebinarnih i biseksualnih osoba, smatra Valerijan Savić, Opširnije...
 • Smehom protiv predrasuda: Nevena +

  Smehom protiv predrasuda: Nevena Upoznajte Nevenu, trans komičarku. Opširnije...
 • All Those Sensations in My Belly +

  All Those Sensations in My Belly Pogledajte kratki animirani film "All those sensations in my belly" autora Marka Dješke iz 2020. godine. Opširnije...
 • GLEDAJTE: DISKUSIJA: Protiv rodne binarnosti +

  GLEDAJTE: DISKUSIJA: Protiv rodne binarnosti Pogledajte snimak sa diskusije o životu i iskustvima osoba koje odbacuju koncept rodne binarnosti, a koja je održana u subotu 15. jula. Opširnije...
 • Dokumentarac o interseks aktivizmu koji postavlja pitanje „Ko je stručnjak?“ +

  Dokumentarac o interseks aktivizmu koji postavlja pitanje „Ko je stručnjak?“ „EVERY BODY“ je dokumentarni film koji se bavi istraživanjem života interseks osoba. Opširnije...
 • 1