KRATAK UPITNIK: Ekonomski razlozi za LGBTIQ+ inkluziju u Srbiji - Geten

Koalicija vodećih globalnih kompanija posvećenih LGBTIQ inkluziji, Open for Business (OFB), radi na razvoju izveštaja o „Ekonomskim razlozima za LGBTIQ inkluziju u Srbiji“. OFB predvodi grupu od 36 svetskih kompanija koje su posvećene unapređenju ravnopravnosti LGBTIQ+ osoba. Koalicija vodi programe širom sveta koji za cilj imaju uticaj na stvaranje promena za LGBTIQ+ zajednice i razvija istraživanja i izveštaje koji nastoje da potpomognu i dovedu do sistemskih promena za LGBTIQ+ osobe.

Koalicija Open for Business, između ostalog, je nedavno objavila izveštaje o ekonomskim razlozima za LGBTIQ+ inkluziju u Slovačkoj i još četiri države centralne i istočne Evrope. Zahvaljujući dinamičnoj ekonomiji i LGBTIQ+ pokretu, Srbija je prva zemlja Zapadnog Balkana gde će se ovakav izveštaj razvijati.

Kako bi prikupili što više informacija za svoj izveštaj o Srbiji, OFB je kreirao kratak upitnik koji može da popuni bilo ko u Srbiji iz poslovnog sektora, nevladinih organizacija, vlade, i međunarodnih zajednica. Svi prikupljeni podaci ostaju anonimni.

Ako živite u Srbiji, OFB vas poziva da popunite upitnik i podelite ga sa svima u vašoj organizaciji ili sa vašim kontaktima van posla. Upitnik je dostupan na engleskom, srpskom i mađarskom jeziku.

Kratkom upitniku koji vam neće oduzeti više od nekoliko minuta možete pristupiti ovde.

Za više informacija o izveštaju ili programu, posetite veb sajt Open for business.

Prevela: MJ