Prajd info centar - otvaranje - Geten

Pozivamo vas da se pridružite svečanom otvaranju drugog po redu Prajd Info Centra u Beogradu koje će se održati 16. avgusta 2018. godine, s početkom u 11 časova.

Prajd Info Centar se nalazi na adresi Kralja Milana 20 u Beogradu.

Prajd Info Centar je prvi LGBT+ prostor gde možete da se informišete o beogradskoj Paradi ponosa, kao i programu i o drugim aktivnostima koje će sprovesti organizacije i pojedinci/ke koji aktivno rade na promociji i unapređenju prava LGBT+ osoba u Srbiji.

Prajd Info Centar će biti otvoren svakog dana od 10 do 20 časova. Nastavak aktivnosti Prajd Info Centra i u 2018. godini ukazuje na neznatno smanjenje socijalne distance prema LGBT+ osobama, koje su još uvek jedna od najugroženijih društvenih grupa u Srbiji. Aktivnosti koje će se održavati u Prajd Info Centru biće fokusirane na podizanje svesti o problemima sa kojim se LGBT+ osobe svakodnevno suočavaju, a ujedno će i omogućiti otvoreniji pristup informacijama o Paradi ponosa u Beogradu, koja se smatra najvidljivijom LGBT+ manifestacijom u čitavoj zemlji.

Nedelja ponosa obuhvatiće više od 50 različitih događaja, uključujući Međunarodnu konferenciju o ravnopravnosti brakova, Prajd Forum, izložbe, pozorišne predstave, filmske projekcije, javne diskusije, predavanja i žurke, kao i radionice i sastanke s predstavnicima javnih vlasti i nezavisnih institucija. U Prajd Info Centru biće organizovane i mnoge debate i kreativne radionice koje se tiču LGBT+ osoba.

O svakoj od navedenih aktivnosti možete se lično informisati u Prajd Info Centru, gde će vas dočekati volonteri i volonterke sa svim potrebnim informacijama.

Vidimo se na otvaranju!

Izvor: Otvaranje Prajd Info Centra