vesti2Želimo da vas obavestimo da od marta 2008.godine počinje sa radom grupa podrške za LGBTIQ Romkinje i Rome u organizaciji Gayten-LGBT iz Beograda, uz podršku Foundation Open Society Institute, New York.
Pozivamo i podržavamo sve zainteresovane Rome i Romkinje (lezbejke, gejeve, biseksulne, transrodne, interseksualne i queer osobe)  da se priključe radu grupe u sigurnim i zaštićenim uslovima. Stepen otvorenosti i uključenosti u rad grupe određujete lično vi prema sopstvenim osećanjima i potrebama.

Osnivanjem ove grupe želimo da:

v stvorimo siguran prostor za razmenu iskustava LGBTIQ Roma/kinja

v za saznavanje i utvrdjivanje potreba LGBTIQ Roma/kinja

v istraživanje vidova nasilja i diskriminacije sa kojima se susreću (unutar romske, neromske i same LGBTIQ zajednice)

v međusobno upoznavanje i povezivanje

v uključivanje LGBTIQ Roma u LGBTIQ zajednicu

v širenje mreže podrške, uključujući i romske organizacije

v razgovor o različitim ličnim dilemama i problemima

v podršku za lični rast i razvoj učesnika/ca grupe


Grupa će se sastajati u Beogradu, u prostorijama Gaytena. Facilitatorka rada grupe je aktivistkinja i Romkinja Nadežda Marinković, saradnica na projektima podrške za LGBTIQ Romkinje i Rome u Gaytenu.

Želimo da pozovemo sve osobe koje su zainteresovane i u mogućnosti su da prisustvuju, da nam se jave na 064/ 01-70-235 ili pišu na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kao i da pošalju sugestije i teme koje bi voleli da budu obrađivane tokom rada grupe.

Molimo sve one koji poznaju osobe koje mogu biti zainteresovane da se priključe radu grupe da im proslede ovu informaciju.

Pozivamo i sve one koji nisu u mogućnosti da dolaze u Beograd, a zainteresovani/e su za ovu temu, da nas kontaktiraju kako bismo uspostavili kontakt i mogli da ih obaveštavamo o radu grupe.

Sve najbolje,
Gayten-LGBT