Potvrđena optužnica protiv osumnjičenog za ubistvo transrodne osobe - Geten

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Ognjena D. (33), osumnjičenog da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života N.M. (18). 

Drugostepeni sud je potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice, rekla je za Tanjug portparolka Višeg suda u Beogradu, Milica Veličković.

Sud bi trebalo da zakaže pripremno ročište pred početak suđenja, koje će biti zatvoreno za javnost. Ognjen D. nalazi se u pritvoru od hapšenja. 

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna prošle godine u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda - mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života N.M. (18), sa kojom je prethodno bio u emotivnoj vezi.

To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja N.M. prema okrivljenom, koje je posledica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećenog na nastavku veze.

Ognjen D. se tereti da je najpre obnovio kontakt i susrete sa N.M, pa je kritičnog dana zloupotrebio poverenje i emotivnu vezanost tek punoletne oštećene, pozvavši je da dođe kod njega u stan, gde je sa njim ušao u svađu i fizički sukob, a potom je stezanjem vrata električnim kablom lišio života.

Nakon toga je telo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini uz pomoć noža raskomadao telo oštećene a potom delove tela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jedno pvc bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini.

Potom je delove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen , što je sve pronađeno 6. jula.

Optužnicom se okrivljenom na teret stavlja krivično delo teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda, iz člana 114. stav 1, tačka 1 i tačka 5.

Izvor