vesti2Minja Kočiš (39), koja je do pre nekoliko godina bila Mihalj, a zatim operacijom promenila pol, ubijena je ubodima nožem u iznajmljenom stanu u Ulici Filipa Filipovića 88 na Crvenom krstu. Telo je u nedelju našao prijatelj vlasnika stana koji je došao da uzme kiriju.
Vrata nisu bila zaključana, ali na njima nije bilo tragova obijanja, pa je otvorio i ušao u kuću. Tada je u dnevnoj sobi, na podu pored kreveta, ugledao mrtvu Minju koja je ležala na stomaku. Na podu su bili tragovi krvi koji su vodili ka sudoperi. Televizor je bio upaljen. Uplašeni čovek je odmah pozvao ostale komšije, policiju i Hitnu pomoć.

- Patrola je došla u 19 sati. Izašli smo iz kuća da vidimo šta se dešava. Prišli smo i kroz otvorena vrata video sam Minju kako leži, dok je šokirani čovek koji ju je pronašao razgovarao s inspektorima - priča jedan komšija.

Uviđaj je trajao nekoliko sati, a kako Blic saznaje, na Minjinim grudima uočene su dve ubodne rane, najverovatnije nanete nožem. Prvi ubod promašio je srce, ali je drugi bio fatalan. Nož koji je nađen u sudoperi odnet je na veštačenje, a veruje se da su Minji njime nanete smrtonosne povrede. Ubica ga je, veruje se, posle zločina oprao da bi uklonio tragove. Ulazna vrata nisu obijena, pa se pretpostavlja da je Minja ubicu poznavala i pustila u stan. U kući nije bilo tragova premetačine, a pretpostavlja se da ubica nije odneo nešto od Minjinih stvari.

- Još nije poznato koliko je Minja Kočiš bila mrtva pre nego što je nađeno telo. U kući su nađene novine od 15. januara, pa verujemo da se ubistvo dogodilo posle tog dana - kaže sagovornik „Blica” blizak istrazi.

Kao mogući motivi zločina pominje se to da je Minja možda bila u emotivnoj vezi s nekim muškarcem, ali da je on saznao da je ona do pre nekoliko godina bila muškarac.

Jedna od komšinica kaže za Novosti da Minju nisu viđali danima. Ali, njeno odsustvo im nije bilo čudno, jer se slabo družila sa komšilukom. Policija je došla do podatka da je Kočišova poslednji put viđena 12. januara.

- Svi smo u šoku - dodaje komšinica. - Ne samo da je ubijen neko iz kraja, već smo tek sada saznali da je naša komšinica - muškarac! Izgledao je kao prava žena. Imao je grudi, dugu plavu kosu, glatku kožu. Uvek je bio doteran i nosio je napadnu garderobu. Živeo je ovde sam, a doselio se pre tri meseca. Kada smo čuli da u ličnoj karti piše muško ime, nismo mogli da verujemo!

Minjin gazda živi u Belgiji, a prijatelja je zadužio da uzima kiriju. Kada je u nedelju došao po novac, zatekao je telefonski račun zadenut u vrata.

- Računi su nam stigli još u četvrtak, ali on svoj nije uzeo - ispričala je komšinica. - Nesrećnik je verovatno ubijen pre toga.

Minja je, pričaju komšije, imala buran društveni život. Iako danju nije odlazila na posao, svake večeri je izlazila, a često je pravila i žurke. Nezvanično, bavila se prostitucijom i poznata je policiji. Jednom je čak i privedena.Ubijena Kočišova je bila poreklom iz Kikinde, gde joj je i majka. Posle promene pola, podnela je i zahtev za promenu imena. Procedura promene identiteta bila je u toku, ali je ubica bio brži, pa će Kočišova biti sahranjena kao muškarac.

IZvor: Blic

KolegeMeđu oko 1.000 prestoničkih prostitutki, koliko se pretpostavlja da ih ima, sve više je transvestita. Njihove usluge su jeftinije od usluga koleginica i koštaju od 1.500 do 4.000 dinara. Najviše transvestita radi u blizini benzinskih pumpi "Zmaj" na autoputu Beograd-Zagreb.MerlinkaZa razliku od transvestita, koji izgledaju kao osobe suprotnog pola, transseksualci su oni koji hirurški promene pol. Najpoznatiju srpsku transvestitu Vjerana Miladinovića (43), zvanu Merlinka, pre šest godina ubio je ljubavnik Faik Ramadani Babuš (29). Ubica ju je opljačkao i pobegao, ali su i on i njegov saučesnik R. B. (21) uhapšeni.(Blic, Večernje Novosti)