Mače Houp je nešto posebno, smatraju stručnjaci i zaposleni u skloništu za mačke u Engleskoj. Mladunče, za koje se prvo mislilo da je ženka - nije. Ali ono čak nije ni muško...

U britanskim medijima kruži priča o veoma posebnom mačetu, po imenu Houp. Mače je primljeno u sklonište, a onda su shvatili da je ono nešto posebno – nije ni muško ni žensko.

Houp je, zajedno sa mačjom majkom i troje mačje braće i sestara, u sklonište predala porodica u gradu Voringtonu, piše britanski Skaj njuz. Veterinari su tokom pregleda primetili da mače nema spoljašnje i unutrašnje polne organe, prenosi, između ostalih, BBC. Kako dodaje, mače je toliko posebno da ne postoji termin za njegovo stanje. Međutim, stručnjaci i zaposleni u lokalnom skloništu su „uzbuđeni što su otkrili Houpin poseban status”.

Prvo su mislili da je belo-siva Houp mačka, odnosno da je ženskog roda.

Viši terenski veterinar Fion Brokbenk opisala je stanje mačeta kao agenezu, neuspeh u razvoju organa. Ni Brokbenk ni njene kolege nisu videli ništa slično u svojim karijerama. Beni Bensted, upravnik prihvatilišta, ocenio je da je malo verovatno da će ikada više videti ovako nešto.

U međuvremenu, poznati su slučajevi mačaka kod kojih su se razvile i ženske i muške genitalije, piše Skaj njuz.

Što se tiče budućnosti mačeta, straha nema – nadležni stručnjaci ocenili su da osobine po kojima je Houp posebna neće negativno uticati na njen život. Houp, koja ima 15 nedelja, čuvari opisuju kao razigranu i izuzetno popularnu među osobljem i volonterima u skloništu.

Izvor