Konstrakta i Senidah pevaju na EuroPride-u - Geten

Ovogodišnji, 29. po redu Evroprajd, najznačajniji događaj za LGBT+ zajednicu, biće održan u Beogradu u periodu od 12. do 18. septembra, a Ana Đurić Konstrakta i Senidah zabavljaće posetioce/teljke Evroprajda.

Kako Beograd važi za jedan od gradova u kojima je najbolji provod na svetu, organizatori Evroprajda posebnu pažnju poklanjaju programu koji će zabavljati goste iz celog sveta.

– Program ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu razlikovaće se od svih prethodnih, a pred publikom i gostima iz inostranstva nastupiće Konstrakta i Senidah – počinje izvor, i dodaje:

– Izbor na Senidu je pao jer je ona balkanska atrakcija s apsolutno novim i originalnim zvukom. Pored toga njen vizuelni identitet i činjenica da glasno podržava LGBT+ prava i više je nego kandiduju da nastupi na ovom događaju. Kada je reč o Konstrakti, tu je stvar i više nego jasna. Pošto je na ovogodišnjoj Evroviziji napravila izuzetan uspeh i skrenula pažnju kako na sebe tako i na Srbiju, organizatori smatraju da je ona najpogodnija muzička ličnost koja treba da peva i održi performans na ovom događaju. Njene poruke u javnosti takođe propagiraju toleranciju i ljubav prema ovoj zajednici – dodao je izvor.

Izvor otkriva da su pevačice oduševljene ponudom, a da se ceo koncept nastupa brižljivo priprema.

– Konstrakta i Senidah su veoma zadovoljne ovom ponudom i počele su da kreiraju performanse koji će biti dostojni estetskih i muzičkih navika LGBTIQ osoba – kaže izvor, i navodi koliko se stranaca očekuje tokom nedelje ponosa u Beogradu.

– U Srbiji se zbog Evroprajda očekuje dolazak preko 20.000 ljudi iz Evrope i sveta. Biti organizator ovakvog događaja jako je važno za imidž Beograda i Srbije u svetu – završava izvor.

Ovogodišnji Evroprajd je 29. po redu koji se organizuje širom Evrope. Evroprajd je panevropski međunarodni LGBTIQ događaj koji se svake godine održava u drugom gradu. Grad domaćin je obično onaj koji ima ustanovljenu tradiciju održavanja parade ponosa ili jaku LGBT+ zajednicu. Prilikom izbora domaćina u obzir se uzima iskustvo organizatora, politički značaj događaja za region i nivo prijateljske nastrojenosti grada prema LGBT+ populaciji. Evroprajd je prvi put organizovan u Londonu 1992. godine, na kojem je prema procenama prisustvovalo više od 100.000 ljudi. Godine 2015. Evroprajd je po prvi put održan u nekoj bivšoj sovjetskoj republici, tačnije u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Izvor