bunny2Sa njenom šljaštećom garderobom, ogromnim perikama i lažnim dugim obrvama, multitalentovana dreg umetnica Lejdi Bani bi privlačila pažnju i kada bi njen glamurozni izgled bio njen jedini talenat. Ali ona nije samo još jedan muškarac u haljini: Bani je uspešna komičarka, pevačica, voditeljka, spisateljica, glumica, DJ i osnivačica, organizatorka i hostesa Wigstock dreg festivala koji okupi preko 40 hiljada njujorčana svake godine.

Lejdi Bani (Lady Bunny) rođena je kao Džon Ingl (Jon Ingle) 1962. godine i jedna je od najpoznatijih američkih dreg kraljica (drag queen). Originalno je iz Čatanuge – Tenesi, ali u Nujorku živi od 80-ih.

Ona je non stop na turneji, od Sinsenatija do Tel Aviva i obara publiku s nogu svojim izgledom i humorom. Svojim bezobraznim parodijama pop pesama Bani je osvojila publiku. Bani je vodila od žurki Absolut Vodke do Gej parade 2003. godine u Los Anđelesu, delila je binu sa Cyndi Lauper, k.d. lang i B-52’s.

Takođe se pojavljivala u filmovima i serijama: Seksi i grad, Britney Spears MTV special, Dragtime, Party Girl, To Wong Foo.

bunny

Lady BunnyIzdala je disko singlove kao što su „Shame, Shame, Shame!“, „The Pussycat Song“, „It’s Tonight“, „I Get High“, „Fuck with You“, „The Samba is Waiting“...

Svoju karijeru započela je pored Leri Ti (Larry Tee) i RuPaula. Pojavljivala se u mnogim nisko-budžetnim filmovima zajedno s njima.

Njen blog na njenom veb sajtu ladybunny.net, je njen pogled na trenutna kulturna i društvena dešavanja. Njen stil dreg nastupa podrazumeva otvaranje usta dok u pozadini ide karaoke verzija popularnih pesama preko kojih je ona snimila svoje pevačke parodije na originalni tekst. Na primer, njena parodija pesme Lauryn Hill „Doo Wop (That Thing)

Original:

Girls you know you better watch out
Some guys, some guys are only about
That thing, that thing, that thing

Parodija:

Girls you know you better wash out,
Guys will never gonna eat out,
That thing, that thing, that thing

DVD kolekciju svojih skečeva „Rated X for X-tra Retarded“ izdala je 2005. godine.

Lejdi Bani piše za Star Magazine gde ima svoju stranicu „Worst of the Week“, gde kritikuje holivudske starlete i njihovu garderobu.

Izvor: www.queeria.com