EDDIE REDYMANE 570Izašao je prvi trejler za dugo očekivani film 'The Danish Girl', u kom Edi Redmejn igra transrodnu umetnicu Lili Elbe.

Film je rađen po istinitoj priči o Lili, koja je bila jedna od prvih osoba koja se podvrgla operaciji usklađivanja tela sa rodnim identitetom tridesetih godina prošlog veka, dok je takva vrsta operacije još uvek bila u eksperimentalnoj fazi.

Edi i režiser filma Tom Huper bili su izloženi kritikama fanova koji su smatrali trans glumica treba da igra Lili u filmu, umesto ove britanske zvezde.

Tom se osvrnuo na kritike tokom jednog intervjua i izjavio: "Edi je bio neko sa kim sam želeo da radim na ovom filmu, i bio sam potpuno siguran u vezi sa tim.

Verujem u njega kao glumca, takođe mislim da kod njega postoji ta rodna fluidnost, to vidim, i to je ono što me je zaintrigiralo i navelo da pomislim da je on jako zanimljiva osoba, neko ko će biti odličan za ovu ulogu. Osetio sam da kod njega ima nečega, nešto čemu je ženstvenost bliska, što ženstvenost privlači. I to je ono što sam smatrao da bi Edi možda voleo da dublje istraži."

Film ‘The Danish Girl’ stiže u bioskope ove jeseni. Trejler pogledajte ovde: 


Prevod: MJ
Izvor: www.huffingtonpost.co.uk