Her storyPoznata spisateljica Iv Ensler piše za the Guardian o trans osobama, i kaže, „Dosta je sa predstavljanjem trans osoba kao karikatura". Trans osobe na malom ekranu postale su uobičajena stvar, čak nešto što donosi gledanost. Serije Transparent, Orange is the new black i Sense8 približile su trans osobe široj publici. Ali šta je sa trans ljubavnim pričama na televiziji?

Ensler piše: „Tokom godina, gledala sam kako dijalog o transrodnom životu raste i razvija se, a reprezentacija u medijima zapravo eksplodira. Međutim, ima jedna stvar koju još nisam videla: one autentične istine za koje sam saznala pre deceniju, a koje su mi ispričale same trans osobe. Zbog toga se osećam počastvovano što sam izvršna producentkinja nove veb serije, Her Story, koja se bavi ljubavnim životima trans i queer žena. Ova serija je tako realna, specifična i intenzivna - i nadam se, neka vrsta uzora budućim televizijskim programima - jer to je prva serija koju kreira kolektiv koji čine trans i queer scenaristkinje, režiserke, kamermanke i muzičarke, koje su ga stvarale i stvaraju nezavisno i koje su ga same finansirale kako su mogle".


„Veći deo svog života, kaže Džen Ričards, jedna od koproducentkinja i scenaristkinja serije, „mogla sam da se identifikujem sa herojima gotovo svakog kulturnog proizvoda: mladim, strejt, belim muškarcem koji stremi nečem velikom. Ali sa tranzicijom je došlo i pojačano razumevanje toga kako društvo tretira žene, kao i nova vrsta odnosa sa različitim marginalizovanim grupama.".

Prevod: MJ
Izvor: www.theguardian.com