prisila"Ono što je ovaj film učinio za drag scenu, je isto što je Sean Connery učinio za tajnu službu - dao joj je glamur"  - Michael Hamlyn-   producent

Priscilla je film u kome možete imati najviše zabave što je moguće od trojice muškaraca koji vole da se oblače kao žene. Postoji film kao što je Mrs. Doubtfire koji tretira crossdressing kao šalu, film Just Like a Woman, koji ima svojih blistavih momenata ali je suviše ozbiljan. Negde na sredini je Priscilla, koja obrađuje temu ozbiljno, ali prikazuje i dosta šale.

Priscilla je priča o tri drag kraljice - Bernadette / Ralph (Terence Stamp ), Mitzi / Tick (Hugo Weaving ) i Felicia / Adam (Guy Pearce ) koje putuje kroz australijsku pustinju da odigraju veliki šou. Usput, njihov autobus Priscilla, se pokvario, čekaju pomoć stranaca. Dok je crossdressing dobrodošao u velikom gradu, u manje urbanim sredinama dobrodošlica nije prijateljska.

Igračke numere koje izvode usred pustinje su glamurozne i zabavne, kao i ona na barskim stolovima ili na pozornici u Sydneyu.

U filmu su zastupljeni hitovi 70ih kao sto su hitovi Village People-a , Glorie Gaynor i Abbe .

U filmu su takođe prikazani momenti netolerancije, homofobije i nesuglasica među glavnim likovima ali i momenti inventivnog humora.

Sva tri lika su dobra, ali posebno treba naglasiti odličnu glumu veterana Terence Stampa koji se pojavljivao u filmovima Billy Budd, Superman (I, II)... U Priscilli je prikazao dostojanstvenost Bernadette, što nije sasvim jednostavno jer su ga naterali da se pojavljuje u "skandaloznim" kostimima.

The Adventures of Priscilla - Queen of the Desert će vam se mnogo više svideti nego što ste sami pretpostavljali. To je jedan road movie, svakako nije tipičan ili tradicionalan. Odobravali ili ne orijentaciju Bernadette, Mitzi i Felicije, kabare ovog tria će vas sigurno nasmejati.

Predrag M. Azdejković
Izvor: www.queeria.com