Jedanaesti festival "Merlinka" održaće se u Domu omladine Beograda od 5. do 8. decembra 2019. godine. Detaljnije o ovogodišnjem programu na www.merlinka.com

Međunarodni festival queer filma “Merlinka” po prvi put organizovan je u decembru 2009. godine u Domu omladine s idejom da promoviše filmske naslove koji se bave gej, lezbejskom, biseksualnom, trans, interseks i queer tematikom, a koji retko kad dođu do domaće filmske publike. Festival je dobio ime po ubijenoj trans legendi Vjeranu Miladinoviću Merlinki, koja je glumila u ostvarenju Želimira Žilnika "Marble Ass”, koji je i otvorio prvi festival.

Festival ima za cilj da kroz filmsku umetnost promoviše LGBTIQ prava i utiče na smanjenje homofobije, lezbofobije, bifobije i transfobije u srpskom društvu.

Ukoliko želite da volontirate na festivalu queer filma Merlinka, prijava traje do 25. novembra, a detaljnije o tome ovde.

Međunarodni festival queer filma Merlinka održava se svakog decembra u Domu omladine Beograda u oganizaciji Regionalnog info centara iz Beograda.

Izvor

Priredila: MJ