cbdd118a b303 432d a8e6 255c12cd7a10Četvrta Zona slobodna od mržnje posvećena solidarnosti sa ratnim izbeglicama

Povodom Međunarodnog dana ponosa LGBTIQ osoba, uz prisustvo oko 40 okupljenih aktivista i akivistkinja, predstavnika i predstavnica medija, danas je održana četvrta po redu Zona slobodna od mržnje posvećena solidarnosti sa ratnim izbeglicama, koje su svoje utočište nalazile na prostoru Savamale.

Kao i svake godine, Zona slobodna od mržnje nastoji da pokaže solidarnost LGBTIQ osoba u Srbiji sa drugim ranjivim grupama, i iz tog razloga su organizatori, Žene u crnom i Gayten-LGBT, ovaj protest organizovali na prostoru Savamale, a protiv bezakonja i nasilja koje se tu dogodilo pre dva meseca.

Uz transparente, zastave duginih boja, mirovne, feminističke i druge, aktivisti/kinje organizacija Žene u crnom i Gayten-LGBT istakli su da nasilje i mržnja u Srbiji ne smeju da budu tolerisani ni prema LGBTIQ osobama, ni prema bilo kome, kao i će se uporno i predano boriti, kako protiv homofobije, lezbofobije i transfobije, tako i protiv svih oblika ksenofobije, mizoginije, rasizma, šovinizma i mržnje i netrpeljivosti prema različitim društvenim grupama i pojedincima/kama.

Prilog televizije N1 sa akcije kao i izjavu koordinatorke za zagovaranje Gayten-LGBT, Jovanke Todorović, možete pogedati ovde.

Priredila: MJ