Učestvujte u istraživanju o zdravstvenoj nezi trans osoba u Evropi

Najvažnija stvar na svetu
Post Reply
Jelena
Posts: 2
Joined: Sat Oct 15, 2016 7:34 pm

Učestvujte u istraživanju o zdravstvenoj nezi trans osoba u Evropi

Post by Jelena » Sat Oct 15, 2016 7:50 pm

http://www.transserbia.org/vesti/1140-u ... a-u-evropi

Pomozite nam da unapredimo pristup zdravstvenoj nezi trans osoba u Evropi!

Ukoliko imate najmanje 16 godina i trenutno živite (ili ste u proteklih 12 meseci živeli) u Gruziji, Poljskoj, Srbiji, Španiji ili Švedskoj, želeli bismo da čujemo vaša iskustva sa zdravstvenom zaštitom.

U ovom istraživanju ćemo koristiti „trans osobe“ kao krovni pojam za osobe čiji se rodni identitet i/ili izražavanje razlikuju od pola koji im je pripisan po rođenju, a koji, između ostalog, obuhvata i nebinarne osobe, rodnokvir osobe i osobe koje se rodno ne konformiraju. Želimo da čujemo iskustva svih trans osoba i ovo istraživanje ni na koji način nije ograničeno samo na osobe koje su prošle (ili koje žele da prođu) kroz medicinsku tranziciju!

Organizacija Transgender Europe (TGEU), zajedno sa trans i LGBTI organizacijama u ovih pet zemalja, među kojima je i Gayten-LGBT, radi na unapređenju zdravstvene zaštite trans osoba putem identifikovanja diskriminatornog tretmana i ponašanja i unapređenja uslova zdravstvene zaštite. Podatke prikupljenje u ovom istraživanju koristićemo kako bismo izneli preporuke o tome koje je promene potrebno uvesti kako bi se unapredio pristup zdravstvenoj nezi. Zatim ćemo odrediti gde su potrebna poboljšanja i kreirati programe treninga za zdravstvene radnike/ce. Da bismo sve to mogli da uradimo, potrebno je da najpre procenimo trenutnu situaciju i zato nam je vaše učešće toliko važno.

Popunjavanje upitnika traje oko 30 minuta. Upitnik obuhvata nekoliko oblasti: zdravlje i dobrobit vas kao trans osobe, vaša iskustva sa zdravstvenom negom i vašu procenu zdravstvene nege u vašoj zemlji. Nema tačnih i pogrešnih odgovora - upitnik se odnosi na ono što vi lično mislite, osećate ili radite u ovom trenutku. Uputstvo za popunjavanje se nalazi uz svako pitanje i nije obavezno da odgovorite na sva pitanja.

Razumemo da popunjavanje ovog upitnika oduzima vaše dragoceno vreme i zato vam se unapred zahvaljujemo što svojim učešćem pomažete unapređenje zdravstvene nege trans osoba.

Više informacija o istraživanju možete pogledati ovde: http://tgeu.org/healthcare_en/healthcare_rs/

Direktan pristup istraživanju nalazi se na sledećem linku: https://www.surveymonkey.de/r/healthcare_rs

User avatar
Anzai
Posts: 6
Joined: Thu Sep 29, 2016 6:35 pm
Location: Beograd

Re: Učestvujte u istraživanju o zdravstvenoj nezi trans osoba u Evropi

Post by Anzai » Sat Nov 05, 2016 2:26 am

Ovo valja popuniti. :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests