Befem 2019: Jutarnji razgovori s Getenom - Geten

Pozivamo vas na Jutranje razgovore s Getenom, koji će se u okviru 10. festivala BeFem održati u nedelju 8. decembra od 12 časova u Kulturnom centru Grad. U razgovoru učestvuju Saša Lazić, Nora Janković i Ivana Stjelja, a razgovor vodi Agata Milan Đurić

Razgovaraćemo o istoriji razvoja pokreta za prava trans, interseks i queer osoba: od našeg osnivanja prvih grupa podrške, LGBTIQ SOS telefona i drugih servisa, izlaženja iz senke, do stvaranja Modela zakona o rodnom identitetu i pravima interseks osoba i zalaganja za pravo na samoodređenje. Biće priče i o svakodnevnoj egzistenciji TIQ osoba kod nas, problemima u okviru medicinskog i pravnog sistema s kojima se suočavamo, problemima u polju obrazovanja, zapošljavanja, tretmana na radnom mestu. Govorićemo i o pitanjima diskriminacije i nasilja u okviru zajednice i van nje, o preplitanju i međusobnoj povezanosti feminizma i trans aktivizma, i o tome kako izgleda život kada vam lična dokumenta ne odgovaraju izgledu i rodnom identitetu.

Vidimo se u nedelju u podne u KC Gradu!

Deseti BeFem, festival feminističke kulture i akcije, odžaće se 7. i 8. decembra u KC Gradu. Više o ovogodišnjem izdanju festivala BeFem i ostatku programa za nedelju 8. decembar ovde.

Priredila: MJ