Efemerne konfesije u svemiru: Repriza! - Geten

Za premijerno izvođenje Songova o dekadenciji, krizi spiritualnosti i azotu, tražila se karta više, pa vas brod Efemerne Konfesije u IMAGO CLUB-u opet vodi na svoju neponovljivu scensko-vokalnu svemirsku misiju u nedelju, 7. aprila u 20h!

Nakon različitih telesnih i vokalnih dogodovština, ova sasvim neobična grupa karaktera obrela se u svemiru. Naime, vanzemaljska jedinica ih je prvobitno kidnapovala zarad istraživanja ljudske vrste, ali kada su shvatili da to sa ovom grupom nije moguće, katapultirali su ih duboko u galaksiju. Njihov spejs šatl obrušio se na obronke nepoznate planete poznate kao Valkira VIII. Eoni su prošli, a kao posledica pada dogodila se nečuvena promena – Markiza De Sada postaje smirena i blagonaklona, Johana je u pubertetu i mašta o odlasku, Dekadenca prakticira Zedbudizam, religiju posvećenu Zedu Zeldiću Zedu koji postade svemirski čistač željan sigurnosti. Jedino Fricu ništa nije pomoglo, i dalje je ispičutura. Grupa je ravnodušna i čeka bolje sutra. Ostaje samo pitanje šta li se, zaboga, dogodilo sa Darlinom Brandom, tom moralnom gromadom i zavodnikom svetskog glasa?

Likovi (po redosledu pojavljivanja):

FRIC KLAJN, kao On
JOHANA HELMUT KOL, kao Ona
MALI ZELENI, kao Šest Malih Zelenih
ZED ZELDIĆ ZED, kao Svemirski Čistač
DEKADENCA, kao Ona
MARKIZA DE SADA, kao Ona
DARLIN BRANDO, kao On

u specijalnoj viralnoj prezenci:

Valerie Candy, kao Sveti Dim
Dajana H∞S, kao Prvosveštenica
Oganj Dimitrijević, kao Lažni Konfučije

★★★★★
Karte na ulazu: 500 RSD
★★★★★

"Efemerne Konfesije" su muzički igrokaz koji pripoveda sagu o turbulentnim emotivnim relacijama protagonista – hibridna scensko-muzička forma koja integriše sve oblike drag izraza i kritički artikuliše dnevno-političku stvarnost. Performans EK je promišljen u odnosu na leve ideje solidarnosti, kolektivnog duha i ukidanja hijerarhije, te može biti posmatran u svetlu potencijalno nove produkcije znanja o emancipatorskim praksama dekonstrukcije rodnih, klasnih i društvenih uloga.

★ Markiza De Sada ★

Fatalna zavodnica, bastard ruskog revolucionara i nemačke aristokratkinje. Priča se da je u naletu strasti ubila ljubavnika i od tada luta gradovima Evrope u potrazi za zabavom. Sumnjivog morala, nezasitih seksualnih apetita, nepobediva je u obaranju ruke, vešta sa mačem i prva u ispijanju cele boce absinta. Obavijena velom misterije, besprekornog stila, pažljivo bira svoje drušvo, ne ide nigde bez vozača.

★ Dekadenca ★

https://www.dekadenca.com/
Dekadenca je proizvod velike ljubavi prema sceni, mjuziklu, brodvejskim i holivudskim divama koje su “veće od života” i koje zahvaljući svojoj veličini opstaju usprkos prolaznosti vremena. Njeno ime dolazi iz mjuzikla Cabaret i lika Sally Bowles koja često ponavlja frazu “Divine decadence!”. Ista je takođe suptilna posveta drag performeru Divine, koji je bio krupnija dama sa stavom, stilom i obrvama. Svojim nastupom pokazuje kako je drag forma umetnosti koja obuhvata scenski pokret, glumu, slikanje i pevanje.

★ Johana Helmut Kol ★

Nepoznatog porekla, po boji kože sumnja se da potiče sa Bliskog Istoka. Večita ratnica, pobunjenica i pasionirana sokolarka, ona zna da dobije, ali da gubi. Sklona radikalnim ideologijama, u svakoj kafani, u svakoj luci na kraju večeri obara ruke sa mornarima. Nesuđena polusestra Nine Hagen, prva prošla kroz rupu u Berliskom zidu, zbog čega sebe smatra detetom revolucije. Često fantazira o mirnom zivotu u škotskom skvotu.

★ Pijanista Fric Klajn ★

Vucibatina i krijumčar, prakticira radikalne seksualne prakse i sporadično egipatsku alhemiju. Pijanista, majka je jednog muškog deteta i veliki ljubitelj kablova. U slobodno vreme je piroman, mit je da se rodio golobrad. Žene tvrde da mu je glas nalik Klerku Gejblu, dok ga muškarci preziru zbog nemilosrdnosti u kartaškim okršajima i uspesima na buvljacima. Untrašnji džep njegovog sakoa je pravi kabinet retkosti, krasi ga buka sovjetskih časovnika na navijanje.

★ Zed Zeldić Zed ★

Svojim stasom i svojim glasom pomera planine, utaba ih u kotline, zalije ih sa visine, doda arome da ti srce mine. Baršunaste lepote, izvajane krasote, sirove i naivne dobrote, on samo za jedno zna: svaka ptica svome jatu da. Tako i Zed bez rezerve daje svakome šta mu sleduje. Najviše voli da se razmeće robom visokog kvaliteta jer on je šaner visokog pijaditeta!

★ Darlin Brando ★

Tajanstvena pojava o kojoj se malo zna. Ledeni pogled i nemi autoritet kojim ispuni prostoriju gde god se pojavi, inspirisali su bezbroj spekulacija – čas da je u pitanju sovjetski špijun, čas plaćeni ubica, čas razbaštinjeni plemić lepljivih prstiju, a neki odoše i mnogo dalje, te se u ponekom zadimljenom noćnom baru moglo čuti i kako slučajni gost kome se razvezao jezik bojažljivo šapuće da je u pitanju sam đavo! Dobro upućeni izvori tvrde da je imao preko dve hiljade ljubavnica i ljubavnika sa svih paralela i meridijana. Ipak, široj javnosti poznato je samo njegovo lažno ime, koje se uvek izgovara s izuzetnim strahopoštovanjem.