Omaž divi, boginji i inspiraciji - Je Suis Dalida - Geten

U egzotičnom, bučnom i prašnjavom Kairu, davnih tridesetih godina minulog veka rođena je jedna od najautentičnijih diva modernog vremena. Prepoznatljivog, gotovo božanskog glasa i kose, kao zvezda zanosne lepote i ikoničnog stila, Dalida je decenijama žarila i palila pozornicama širom sveta.

Neverovatna jezička i žanrovska prilagodljivost činili su je izvođačicom najvišeg ranga sa jednim od najbogatijih diskografskih kataloga u istoriji pop muzike - od laganih šansona kasnih pedestih, preko pučkih italijanskih kancona, setnih pop balada, sve do najrazličitijih etno interpretacija i konačno, neozaboravnih disko himni.

Uprkos vrtoglavom uspehu, statusu disko i gej ikone, strahovitoj posvećenosti publike, neverovatnom broju obožavatelja širom sveta i nizu prestižnih nagradi, Dalidin život bio je ophrvan tragedijom. Smrti ljubavnika su se neprekidno nizale, jedna nesreća stizala je drugu, činilo se kao da je reč o kletvi. Dalida je pokušala naći utehu ne samo u muzici i na sceni, već i u prijateljima, čitanju i filozofiji, filmu i putovanjima, no uprkos stalnim naporima da savlada depresiju i pronađe egzistencijalni mir, 3. maja 1987. godine za nju život postaje konačno nepodnošljiv i izvršila je samubistvo. Tačno trideset godina kasnije, grupa beogradskih performera/ki održaće omaž ovoj tragičnoj femme fatale, podsetiti na njen sjaj i dodatno podvući njenu autentičnost i značaj.

Kroz raspevani program večeri i život ove velike dive vodiće vas neodoljiva Markiza De Sada i šarmantni mangup illillillillill, dok će uz klavirsku pratnju Fritza Kleina i Lady K, Dalidine numere izvoditi fabulozna Dekadenca, ekscentrična Viva la Diva, pomahnitala Johana Helmut Kol i senzualna Dajana Ho.

Početak u 21 čas, preporučena donacija 200 dinara.

Facebook event