Tomas Biti porodio se drugi put - Geten

vesti2Los Anđeles - Amerikanac Tomas Biti, rođen kao žena, da bi se kasnije podvrgao operaciji i specijalnom tretmanu hormonima da bi postao muškarac, doneo je na svet drugo dete.
Taj 35-godišnji muškarac koji je prošlog leta rodio devojčicu koja je dobila ime Suzan, ovog puta na svet je doneo dečaka, prenele su agencije, pozivajući se na američku televiziju Ej-Bi-Si njuz.

Biti je legalno muškarac, ali je posle promene pola, ipak, sačuvao ženske organe za reprodukciju. Prošle godine izazvao je veliku senzaciju kada je obelodanio svoju prvu trudnoću. U homoseksualnoj vezi sa izvesnom Nensi, Biti, rođen kao Trejsi, legalno je promenio pol 1998. godine i postao muškarac nakon hormonalnog tretmana i uklanjanja dojki. Nakon toga oženio se svojom partnerkom starom 46 godina.

Posle prvog porođaja Biti nije nastavio tretman muškim hormonima kako bi ponovo mogao da zatrudni. Pošto je njegova supruga Nensi bila podvrgnuta histerektomiji (odstranjivanju materice), zajedničku želju za potomstvom ostvarili su tako što je on izneo obe trudnoće nakon veštačke oplodnje.

Izvor: Danas

beatie.jpg